Граничният пункт Маказа-Нимфеа отваря за туристи от днес, съобщиха от министерството на

...
Граничният пункт Маказа-Нимфеа отваря за туристи от днес, съобщиха от министерството на
Коментари Харесай

След опашките: Гърция отвори за туристи и ГКПП "Маказа"

Граничният пункт  " Маказа-Нимфеа " отваря за туристи от през днешния ден, съобщиха от министерството на външните работи за решението на управляващите в южната ни съседка. 

През граничния пункт ще могат да минават леки автомо​били, тежкотоварни коли и рейсове. По информация на посолството ни в Атина придвижването през Граничен контролно-пропусквателен пункт е позволено от 07:00 часа до 23:00 часа. Условията за влизане в страната, както и нужните документи, са същите, както във връзка с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ".

Дълга опашка от леки коли се образува и през днешния ден на граничен пункт " Кулата - Промахон ". Повечето от преминаващите са туристи решили да прекарат дългия уикенд на околните морски курорти в Гърция. За да преминат през границата обаче, им се наложи да чакат минимум към 3 часа, заяви Българска национална телевизия. Бавното прекосяване е поради бързите антигени проби, които гръцките управляващи не престават да вършат на инцидентен принцип.

Иначе условията към влизащите в Гърция не престават да са същите. Всеки би трябвало да има персонален QR код, негативен тест за корона вирус, изработен преди не повече от 72 часа преди прекосяването или имунизационен документ. Днес множеството от преминаващите пътуваха с PCR тест. 

Днес отпаднаха и рестриктивните мерки за пътешестване от България към Румъния. По информация на посолството ни в Букурещ с решение на румънските управляващи, считано от 21 май 2021 година, България е включена в листата на страни от така наречен зелена зона, за пътуващите от които влизането в Румъния е свободно – не се постанова карантина, не се изисква показване на отрицателен резултат от RT-PCR тест или други документи, доказващи липса на болест от ковид, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР